Pesto-mozzarellakanaa rucola-pedillä


Olemme ihastuneet tomaatti-mozzarellasalaattiin, joka sopii kaikessa yksinkertaisuudessaan lisukkeeksi kaiken paistetun ja grillatun ruoan oheen. Tällä kertaa proteiinilähteeksi oli valikoitunut kanan rintafilepaketti. Koska jääkaapissa oli myös rucola-salaattipussi lähestymässä viimeistä käyttöpäiväänsä, päätimme muokata perinteistä tomaattimozzis-kaavaa hieman. Niinpä päädyimme tekemään basilikasta pestoa ja asettelemaan tomaatit ja mozzarellat rintafileiden päälle uuniin.

Pesto-mozzarellakanaa (kahdelle)

  • 2 kanan rintafilettä
  • 6 rkl valmista pestoa (tai tee oma basilikapesto)
  • 2 kourallista rucolaa
  • 2 tomaattia
  • 125 g mozzarellaa
  • Oliiviöljyä, suolaa ja pippuria


Mikäli teet peston itse, tee se ensimmäiseksi tekeytymään. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

Viillota rintafileet päälipuolelta ja mausta suolalla sekä pippurilla kummaltakin puolelta. Asettele fileet oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan ja laita uuniin esikypsymään 10-15 minuutiksi riippuen fileiden paksuudesta.


Leikkaa tällä välin tomaatti ja mozzarella noin sentin paksuiksi siivuiksi ja valmistele rucola-pedit lautasille. Voit maustaa rucolan kevyesti oliiviöljyllä.



Kun rintafileet ovat esikypsyneet, nosta ne uunista. Lusikoi päälle reilusti pestoa ja asettele tomaatti- ja mozzarellaviipaleet päälle. Laita takaisin uuniin 10 minuutin ajaksi. Nosta uunivuoka pöydälle ja anna fileiden hieman vetäytyä ennen tarjoilua salaattipedeillä.

¡Buen provecho!

Kommentit