Paistettu kultaotsa-ahven


Suomen MasterChefin 11. jaksossa kokkailtiin kultaotsa-ahventa eli doradaa. Espanjalaisessa keittiössä tuo vaalea pallopää on jokapäiväistä ruokaa ja se on monelle tuttu suolakuoressa valmistettuna. Kultaotsa-ahven tarjoillaan monesti myös halkaistuna (a la espalda) tai sitten ihan fileinä ja pannulla paistettuna, niin kuin tässä. Koska doradan maku on varsin herkkä, ei lisukkeet tai kastikkeet voi olla kovin voimakkaita. Tämä resepti kunnioittaa espanjalaisen keittiön perinteitä ja tuo ahvenen oman maun hienosti esiin. Lisukkeeksi käyvät perunat ja kasviset.

Paistettu kultaotsa-ahven (400-600 g kala per syöjä)

  • Kultaotsa-ahven fileinä
  • 2 rkl voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl makeaa savupaprikaa (pimentón dulce)
  • 1/2 tl jauhettua valkopippuria

Kuivaa kalafileet hyvin. Pilko valkosipuli 2 mm paksuisiksi viipaleiksi. 


Sulata voi kuumalla pannulla. Kun voi ei enää sihise, laita kalafileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Lisää valkosipulit voin joukkoon. Kalan kypsyessä mausta pinta suolalla, valkopippurilla ja savupaprikalla. 




Nosta voita lusikalla kalan päälle myös. Käännä kala ja paista toinen puoli. Kultaotsa-ahven paistuu sopivan kypsäksi 2+1 minuutissa.

Tarjoile uusien perunoiden tai paistettujen kasvisten kera.

¡Buen provecho!


Kommentit