HerkkuFugen kotikaranteenissa Fuengirolassa ei valitettavasti ole synnytelty juurikaan uusia herkkureseptejä. Yksi huikean hyvä jäätelöresepti on tallessa ja omatekoisen suklaankin valmistusohje sieltä tulee, kunhan rakenne saadaan säädettyä oikeaksi.
Viimesyksyisen Florida-matkan jälkimuisteloissa alkoi mieli tehdä aamislettuja ja pyöräytimme keto-banaaniletut, jotka syntyvät alle vartissa!
Keto-banaaniletut (6 pienehköä lettua)
- 1 banaani
- ~1 dl mantelijauhoa
- 2 kananmunaa
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 tl vanilijasokeria
- Voita (tai öljyä) paistamiseen
Survo banaani soseeksi haarukalla. Lisää kananmunat, mantelijauho ja mausteet. Laita mantelijauhoa ensin noin puolet määrästä ja lisää sitä niin, että taikina jää vielä juoksevaksi. Kosteiden raaka-aineiden määrä (=munien ja banaanin koko) vaikuttaa siis siihen, paljonko mantelijauhoa tarvitaan.
Sulata voi paistinpannussa ja paista letut kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi. Tarjoile esimerkiksi kreikkalaisen jogurtin ja marjojen kera. Me hieman lipsuimme keto-ruokavaliosta ja lorautimme päälle myös tilkan hunajaa.
Ovat muuten ihan törkeän hyviä!
¡Buen provecho!
Kommentit
Lähetä kommentti