keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Savustettu tomaatti-mozzarella-salaatti


Fuengirolan rantakatu, Paseo Marítimo, on kaunis paikka käyskennellä lähellä rantaviivaa. Mutta koska se on turistien suosima, rantaravintolat pääsevät hyvin harvoin yllättämään – ainakaan positiivisesti. Monissakaan paikoissa ei panosteta laatuun, koska viikkoturistit tulevat ja menevät, eikä heistä sen koommin kuulu. Siksi onkin harvinaista löytää Paseolta laadukas ravintola. No, nyt näin pääsi käymään.

Carvajalin päässä Paseota löytyy italialaisravintola Mia's Pizzorante Goumet, joka yllätti meidät sekä laadullaan että hinnallaan. Kohtuuhintaiset annokset olivat vieläpä reilun kokoisia eivätkä mitään piiperrystä. Alkupalaksi tilaamamme savustettu mozzarella-tomaatti-salaatti on hyvä esimerkki siitä, miten pienellä twistillä saa perinteisen annoksen uudelleen eloon.


Mia'sin annoksessa mozzarella oli mitä ilmeisimmin kylmäsavustettu, pyöritelty korppujauhoissa ja paistettu voissa. Meillä ei ole mahdollisuutta kylmäsavustaa (vielä – Weberin Smokey Mountain Cooker on jo ostoslistalla), joten teimme annoksen toisinnon Muurikan sähkösavustimella, jossa lämpö kohoaa 200 ºC tuntumaan. Maku on kuitenkin hyvin lähellä alkuperäistä eikä rakennekaan juuri eroa, vaikka voissa tehty paistopinta puuttuukin. Savu antaa tähän annokseen todella vinkeän lisän, joten resepti kannattaa ehdottomasti testata!

Savustettu mozzarella-tomaatti-salaatti (neljälle)

  • 6 tomaattia
  • 4 x 125/200 g mozzarellaa
  • Korppujauhoja
  • Vihreää pestoa
  • Tuoretta basilikaa
  • Suolaa
  • Oliiviöljyä

Jos teet oman peston, niin tee se ensimmäiseksi ja laita jääkaappiin tekeytymään.

Laita savustin lämpiämään ilman ritilää. Suojaa ritilä alumiinifoliolla niin, että savu pääsee kuitenkin reunoilta kiertämään. Pyyhkäise folion pintaan ohuelti oliiviöljyä. Siivuta mozzarella-juusto noin sentin paksuiksiksi siivuiksi ja pyöritä siivut korppujauhoissa. Nosta mozzarellat folion päälle.
Leikkaa tomaatti ohuiksi siivuiksi, ja kun savustin alkaa tuottaa kunnolla savua, nosta mozzarella pöntön sisään imemään aromeita.Mozzarella alkaa sulaa nopeasti, joten savustusaika on vain noin 3-4 minuuttia. 


Koska mozzarella oli vielä kuumaa, me päätimme koota annoksen niin, että emme latoneet juustoja tomaattien väliin. Mikäli mozzarellan antaa jäähtyä, tämä toki onnistuu. Viimeistele annos pestolla, basilikanlehdillä ja hyppysellisellä suolaa.


¡Buen provecho!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Täydelliset bourbon-ribsit uunissa tai grillissä

Meillä oli vuosi sitten häähumua ja tarjosimme häävieraillemme grilliruokaa ennen tärkeää päiväämme. Yksi ruoka tuntui maistuvan vierail...