Turkinpippurijäätelö


Vuosi sitten joululahjaksi tullut jäätelökone on ehtinyt veivaamaan kymmeniä jäätelökokeiluja HerkkuFugen keittiössä. Yksi onnistuneimmista on turkinpippuripastelleista tehty jäätelö, jonka perusmaku muistuttaa vanhanajan Hopeatoffee-karkkia, jota karkeaksi murskattu turkinpippurimuru komppaa. Mikäli kaapista löytyy jäätelökone ja olet turkinpippurin ystävä, tämä resepti kannattaa ehdottomasti testata!

Turkinpippurijäätelö (noin litra)

  • 3 dl paksua ruokakermaa
  • 3 dl kahvikermaa
  • 6 keltuaista
  • 100 g hienoa sokeria
  • 2 pussillista (á 150 g) Tyrkisk Peber -pastilleja

Jauha toinen turkinpippuripusseista (150 g) pölyksi blenerissä. Murskaa toinen pussillinen morttelissa karkeaksi muruksi. 




Vatkaa keltuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi tehosekoittimella. 

Kaada kumpikin kerma sekä turkinpippuripöly kattilaan ja kuumenna höyryäväksi (n. 75ºC) koko ajan sekoittaen. 

Anna tehosekoittimen pyöriä puolinopeudella ja kaada kermaseos hitaasti ohuena nauhana muna-sokeri-vaahdon sekaan. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna se takaisin 75-asteiseksi koko ajan sekoittaen. 


Kun 75ºC lämpötila on saavutettu, siirrä kattila jääveteen jäähtymään. Sekoita seosta välillä, jolloin jäähtyminen nopeutuu.


Seoksen viilentyminen kestää puolisen tuntia. Kaada kylmä seos jäätelökoneeseen pyörimään. 

Laita tässä välissä reilun litran kokoinen pakasterasia jäähtymään pakastimeen. Näin jäätelö ei ala sulaa, kun se lopussa lusikoidaan rasiaan.

Kun jäätelö alkaa jähmettyä paksuksi, lisää turkinpippurimuska sekaan. 



Jäätelökoneen vispilän pysähdyttyä lusikoi jäätelö pakasterasiaan ja jäädytä vähintään pari tuntia ennen tarjoilua. Jäätelöä ei tarvitse nostaa lämpiämään tarjoilua varten vaan se on niin pehmeää pakastekylmänä, että siitä pystyy helposti kaapimaan jäätelöpallot.



¡Buen provecho!

Kommentit