Possunposket ovat HerkkuFugen talviruoka, jota keitetään hitaasti iso annos talven viileisiin iltoihin lämmittämään. Koska ruoan valmistukseen menee useampi tunti, kannattaa tosiaankin kerralla keitellä isompi satsi pakkaseen, koska tämä ruoka vain paranee uudelleenlämmityksen myötä.
Possuposket punaviinikastikkeessa (neljälle ruokailijalle)
- 8 possunposkea
- 2 purjoa
- 2 sellerinvartta
- 1 paprika
- 2 porkkanaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 4 oksaa timjamia
- 2 laakerinlehteä
- 800 g kokonaisia tölkkitomaatteja
- 1 plo halpaa punaviiniä
- Suolaa ja pippuria
Possuposkissa on tiukka kalvo kummankin puolen. Satuimme saamaan toiselta puolelta putsatut posket, mutta alapuolella kalvo oli jäljellä. Kalvot pitää poistaa ja helpoiten se tapahtuu terävän keittiöveitsen avulla avittamalla kalvon päätä vähän irti ja tarttumalla siihen talouspaperin kera. Kalvo ei lähde repimällä, joten veistä pitää liu'uttaa leikkuulautaa vasten kalvon irroittamiseksi.
Seuraavaksi pilkotaan kasvikset peukalonpään kokoiseksi nappulaksi.
Lämmitä iso valurautapata kuumaksi ja ruskista poskien pinnat öljyssä. Lisää kasvikset ja kuullota niitä hetki lastalla käännellen.
Kun kasvikset ovat kuullottuneet, lisää tölkkitomaatit, punaviini, pari ruokalusikallista suolaa ja kokonaisia mustapippureita sekä laakerinlehdet.
Anna padan hautua 2-3 tuntia välillä hämmentäen. Mikäli nestettä alkaa hävitä, lisää vettä.
Kokeile possunposkia haarukalla parin tunnin jälkeen. Jos ne alkavat olla mureita, nosta ne sivuun laakerinlehtien kera.
Soseuta padan kasvikset sauvasekoittimella kastikkeeksi ja nosta posket takaisin hautumaan vielä 15 minuutiksi. Lisää tässä kohden myös timjaminoksat ja tarkista suola.
Kommentit
Lähetä kommentti