Kanankoivet ovat olleet suosikkejamme ruokapöydässä, koska koipi onnistuu käytännössä aina. Toisin kuin rintafile, koipi on rasvainen eikä se kuivu kypsennettäessä niin helposti. Se sopii myös hyvin niin uuniin kuin grilliinkin.
Tämä vuosien varrella kehittynyt reseptimme henkii intialaisen keittiön vaikutteita, vaikkei se puhdas intialaisruoka olekaan. Jogurttipohjainen marinadi antaa kanalle kuitenkin todella hyvän lämpimän mausteisen aromin. Jos koivet kypsentää uunissa, syntyy samassa vuoassa helposti myös uunikasvikset kanan kaveriksi.
Marinadi kahdelle kanankoivelle
- 1 ½ dl maustamatonta jogurttia
- 1 tl inkivääritahnaa tai peukalonpään kokoinen pala tuoretta
- ½ tl cayennepippuria
- ½ tl korianteria
- ½ tl kuminaa
- 1/2 tl kanelia
- ¼ tl kardemummaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl currya
- 2 tl suolaa
- 1 tl hunajaa
Sekoita kaikki marinadin ainekset yhteen.
Tee kanankoipiin viiltoja nahkaan, jotta marinadi pääsee imeytymään myös nahan alle. Upota koivet marinadiin niin, että ne peittyvät kokonaan. Sulje kansi tai marinointipussi tiiviisti ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi, mutta mieluiten yön yli.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois koivista ja asettele öljyttyyn uunivuokaan. Mikäli haluat kypsentää kasviksia samalla, jätä niille tilaa vuokaan.
Laita vuoka uuniin ja paista koipia 45 minuuttia. Mikäli haluat kypsentää kasvikset samalla, asettele ne uunivuoalle 15 minuuttia ennen kuin koivet olisivat valmiit. Me kypsensimme kanan kaveriksi paprikaa, tankoparsaa, porkkanaa, sipulia ja valkosipulia.
¡Buen provecho!
Kommentit
Lähetä kommentti