Leike eli schnitzel eli norsunkorva on porsaan ulkofilesiivusta perhostettu ja ohueksi taputeltu liha, joka leivitetään ja uppopaistetaan. Yksi lempiherkuistamme on Tom Björckin kirjasta Huippukokin kotiruokaa 2 löytynyt reseptiyhdistelmä, jossa possun leivityksessä on höysteenä parmesaanijuustoa ja salviaa. Kun tämän kylkeen tarjoillaan hapokkaan raikas omenasta ja fenkolista tehty salaatti, on makuyhdistelmä todella mielenkiintoinen! Olemme hieman tuunanneet Tomin reseptiä hieman ja tässä on tulos.
Norsunkorvat neljälle
- 800 g porsaan ulkofilettä kalvot ja jänteet putsattuna
- 2 dl maissijauhoja
- 2 dl raastettua parmesaania
- 1 dl salviaa silputtuna (mieluiten tuoretta, kuivattukin käy)
- 2 kananmunaa
- Suolaa ja pippuria
- 1/2 litraa rypsiöljyä paistamiseen
Jaa possufile neljään osaan ja perhosta siivut niin, että saat yksi reuna jää kiinni ja saat avattua leikkeen. Taputtele leikkeet ohuiksi lihanuijalla. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla kummaltakin puolelta.
Sekoita maissijauhot, parmesaani ja salvia isolla lautasella sekaisin. Riko ja sekoita kananmunat toiselle lautaselle. Pyöritä leikkeet ensin kananmunassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa.
Lämmitä frittausöljy n. 150-asteiseksi ja paista leikkeitä 2,5 minuuttia per puoli niin, että pinta ruskistuu kauniisti. Nosta leikkeet paperin päälle valumaan frittauksen jälkeen ennen tarjoilua.
Omena-fenkolisalaatti neljälle
- 3 Granny Smith -omenaa
- 2 fenkolia
- 2 dl valutettua jogurttia
- 2 sitruunan mehu ja kuori
- 2 rkl hunajaa
Valuta jogurtti ja kaada isoon kulhoon, jossa salaatin mahtuu sekoittamaan. Purista sitruunoiden mehu ja raasta kuoret. Lisää hunaja ja sekoita. Tarkista maku, joka pitäisi olla happaman makea.
Kuori ja viipaloi omenat. Poista fenkolin kanta ja viipaloi se ohuiksi lastuiksi. Sekoita omena ja fenkoli jogurttikastikkeen kanssa sekaisin ja tarjoile heti.
¡Buen provecho!
Kommentit
Lähetä kommentti