Dumplingit jauheliha- ja juustotäytteillä



Ruokaohjemista ja Aasianmatkoilta tutut nyytit ovat aivan huikeaa herkkua, mutta niiden tekemiseen menee tovi. Tosin käytetty aika näkyy kukkarossa, koska raaka-aineisiin ei montaa ropoa kulu. Tässä on resepti dumplingeihin kahdella eri täytevaihtoehdolla, mutta käytännössä sisälle voi tehdä juuri oman maun mukaiset sisukset vaikkapa pyttipannutyylillä (=mitä jääkaapista sattuu löytymään).

Dumpling-taikina (neljälle henkilölle)

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • Hyppysellinen suolaa
  • 2 dl lämmintä vettä


Lihatäyte (puolet annoksesta – tuplaa, jos teet vain lihatäytteen)

  • 200 g sikanautajauhelihaa
  • 200 kaalia ohueksi siivutettuna
  • 1 dl hienoksi silputtua tuoretta korianteria
  • 1 dl hienoksi silputtua kevätsipulin vartta tai ruohosipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl shriracha-kastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 limen mehu
  • Suolaa ja pippuria

Juustotäyte (puolet annoksesta – tuplaa, jos teet vain juustotäytteen)

  • 100 g pinaattia kiehautettuna
  • 2 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 100 g ricotta-juustoa
  • 1 dl hienoksi silputtua kevätsipulin vartta tai ruohosipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Suolaa ja pippuria


Dippauskastike

  • 1 dl sweet chili -kastiketta
  • 2 rkl soijaa
  • 1 limen mehu
Aloita taikinasta. Lämmitä vesi lähes kiehuvaksi ja sekoita se suolalla maustettuihin jauhoihin. Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja laita taikina tuorekelmuun tekeytymään.



Tee seuraavaksi dippikastike valmiiksi sekoittamalla kastikkeet ja limen mehu.


Lihatäyte: Laita paistinpannulle öljyä ja paista kaali ja kevätsipuli pehmeiksi. Purista valkosipuli ja inkivääri mukaan ja sekoita. Kaada kasvisseos kulhoon ja lisää mukaan korianteri, shriracha, soija ja limen mehu. Mausta suolalla ja pippurilla ja maista. Kun maku on kohdallaan, lisää raaka jauheliha ja sekoita massa hyvin.

Juustotäyte: purista pinaatista vesi pois ja pilko pinaatti pieneksi. Lisää ricotta, parmesaani, puristettu valkosipuli ja kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla ja maista.


Laita n. 3 l vettä kiehumaan isoon kattilaan ja mausta se suolalla (pari ruokalusikallista).

Kauli taikina ohueksi tai tee siitä pastakoneella ohut levy (niin kuin tässä). Leikkaa taikinasta muotilla n. 8-10 cm kokoisia rinkuloita. 


Laita täyte rinkulan toiselle puolelle, käännä toinen puoli päälle ja rypytä avoin reuna tiiviisti kiinni. Älä laita täytettä liikaa, koska dumpling on parhaimmillaan suupalan kokoisena! Keitä 6-8 dumplingia kerrallaan 5 min ja nosta lävikkökauhalla paperin päälle kuivumaan, kunnes kaikki on keitetty. 



Laita pannulle ruokalusikallinen voita ja loraus öljyä. Paista dumplingit erissä kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. 


Nosta dumplingit tarjoiluvadille ja koristele kevätsipulilla.


¡Buen provecho!

Kommentit