Philadelphia-juustokakku


Olimme joulukuussa 2019 Floridassa ja poikkesimme eräässä Miamin kymmenistä Cheesecake Factoreista. Suussasulavat juustokakun lohkareet sisälsivät takuulla päivän kaloriannoksen joka lusikallisessa, mutta ovatpa ne kyllä aika herkkua! Tässä klassinen Philadelphia-juustosta tehty juustokakkuresepti, joka on helppo tehdä ja todella herkullinen.

Kakkupohja

  • 200 g digestiivikeksejä
  • 75 g pehmeää voita
Murskaa keksit muruksi monitoimikoneella ja lämmitä voi sulaksi kattilassa.


Yhdistä sula voi ja keksimuru kulhossa ja sekoita tasaiseksi massaksi.


Suojaa irtopohjavuoan pohja voipaperilla ja taputtele keksivoimassa tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Ota vielä voisulakattilan reunoilta sulanutta voita talouspaperiin ja pyöräytä muotin sisäreunat sillä.


Juustokakun täyte

  • 600 g maustamatonta Philadelphia-juutoa
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 2 tl vanilijasokeria
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl maissijauhoa

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja raasta sitruunan kuori vatkaimen kulhoon. Lisää Philadelphia, sokeri ja vanilijasokeri myös. Sekoita massa tasaiseksi ja anna koneen sekoittaa tasaisesti. Lisää kananmunat, sitten ranskankerma ja lopuksi maissitärkkelys koneen käydessä.



Kaada juustokakun täyte pohjan päälle vuokaan ja paista uunissa 1 h. 


Nosta kakku ulos uunista jäähtymään ensin huoneen lämpöön ja siirrä lopuksi jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Koristele kakku haluamillasi marjoilla ennen tarjoilua.



¡Buen provecho!

Kommentit