Larb-innostuksemme syntyi, kun katsoimme Netflixin Unelmien näköalaravintolat -sarjaa, jossa erään uudistetun ravintolan listalle kehitettiin mielenkiintoinen naposteluannos.
Larb on Thaimaan pohjoisosissa ja Laosissa suosittu lihasalaatti. Siinä kana-, liha-, ankka-, kala- tai sienitäyte astellaan salaatinlehdelle, maustetaan kastikkeella ja kääritään syötäväksi. Varsinkin thaimaalaisversiossa makumaailma pohjautuu kalakastikeen ja limen aromiin.
Näistä syntyykin kanan kanssa helppo ja todella herkullinen lisä karppiruokavalioon. Kaiken kukkuraksi tämä erikoisuus on gluteeniton, joten erikoisruokavaliota noudattavatkin pääsevät siitä nauttimaan.
Salaatinkastike (neljälle)
- 1 limen mehu
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 rkl siirappia tai 4 rkl palmusokeria
- 1 rkl sriracha-kastiketta (puolita, mikäli haluat vähemmän tulisen)
Sekoita ainekset keskenään pienessä kulhossa ja jätä sivuun odottamaan.
Kana-larb (neljälle)
- 400 g maustamatonta kanan rinta- tai sisäfilettä
- 4 shalottisipulia
- 2 sitruunaruohon oksaa
- 4 limenlehteä
- 1-2 thai-chiliä (linnunsilmä)
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl kalakastiketta
- 1 tl suolaa
- 1 rkl pähkinä- tai oliiviöljyä
Lisäksi
- Tuoretta korianteria tai kevätsipulia (maun mukaan)
- Salaattia
Laita kana muutamassa erässä kuutioina tehosekoittimeen ja pyöräytä muutaman kerran niin, että kana ei mene aivan jauhelihaksi vaan jää sormenpäätä pienemmäksi silpuksi. Siirrä kana sivuun. Laita kaikki mausteet tehosekoittimeen ja aja seos tahnamaiseksi.
Meillä oli valmiina kotitekoista chilistä ja öljystä tehtyä kastiketta, jolla korvasimme chilin ja pähkinäöljyn. |
Laita pannulle tilkka öljyä sekä maustetahna ja kana.
Paista kana kypsäksi, noin 3-4 minuuttia kuumalla pannulla.
Tarjoile salaatinlehtien ja silputun korianterin tai kevätsipulin kera. Larbit on helpointa tarjoilla napotelulautasella niin, että kukin ruokailija ottaa salaatinlehden ja täyttää sen kanalla ja maustaa kastikkeella sekä korianterilla tai kevätsipulilla.
¡Buen provecho!
Paista kana kypsäksi, noin 3-4 minuuttia kuumalla pannulla.
Tarjoile salaatinlehtien ja silputun korianterin tai kevätsipulin kera. Larbit on helpointa tarjoilla napotelulautasella niin, että kukin ruokailija ottaa salaatinlehden ja täyttää sen kanalla ja maustaa kastikkeella sekä korianterilla tai kevätsipulilla.
¡Buen provecho!
Kommentit
Lähetä kommentti