Karpparin tuliset juustosipsit


Tiesitkö, että pelkästä gouda-juustosta saa tehtyä sipsejä naposteltupöytään? Emme mekään ennen kuin aiheesta urkeni keskusteluketju karppausaiheiseen Facebook-ryhmään. Siispä testasimme reseptiä ja tuunasimme sitä scriracha-mausteilla hieman tulisempaan suuntaan. Nämä ovat sellaista herkkua, että saa pitää napotelupöydässä kiirettä, että ehtii itse maistamaan!

Juustosipsit


Leikkaa juusto puolen sentin paksuisiksi neliöiksi ja asettele väljästi leivinpaperilla suojatulle uunipellille.


Paista kiertoilmalla 100 asteessa yksi tunti.

Nosta tämän jälkeen lämpö 150 asteeseen kymmeneksi minuutiksi. Juustopalojen pitäisi alkaa ruskistua ja osa niistä pompahtaa pellillä paikoiltaan, kun sisään muodostuva ilma poksahtaa. 


Nosta paistetut juustopalat lämpiminä muovirasiaan, lisää mausteseos ja sulje rasia. Ravista rasiaa niin, että mauste tarttuu lämpimien ja rasvaisten juustosipsien pintaan nätiksi kerrokseksi. Tarjoa heti!


¡Buen provecho!

Kommentit