Hedelmäinen halloumisalaatti



Tämä salaatti syntyi puolivahingossa, kun meillä sattui olemaan puolikas hunajameloni sekä pari päärynää niin, että ne alkoivat olla juuri syötävässä kypsyydessä. Paikallisesta Suomi-kaupasta oli myös tullut ostettua halloumijuusto matkaan. Salaatti osoittautuikin niin hyväksi, että tästä on tullut meidän perheen suosikki-illallinen ja sitä tehdään nykyisin parisen kertaa kuussa.

Hedelmäinen halloumisalaatti neljälle

  • 1 kokonainen hunajameloni
  • 4 kypsää päärynää
  • Pussillinen rucolasalaattia
  • Kourallinen pinjansiemeniä
  • 400 g halloumijuustoa (ei light!)

Salaatinkastike

  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 4 rkl balsamicoa
  • 4 rkl hunajaa
  • 2 tl timjamia (joko kuivattua tai mieluiten tietenkin tuoretta)
Asettele kourallinen rucolasalaattia kullekin lautaselle.

Kuori päärynät. Pilko ne sekä hunajameloni noin peukalon pään kokoisiksi palasiksi ja asettele salaattipetien päälle.


Sekoita salaattikastike tässä vaiheessa valmiiksi.


Laita kourallinen pinjansiemeniä pannulle ja paahda niihin puoliteholla kaunis ruskea pinta. Heiluttele pannua jatkuvasti, jotteivat siemenet pala.


Ripottele siemenet salaatin päälle. Avaa ja kuivaa halloumijuusto. Pilko se haluamasi muotoisiksi palasiksi ja asettele kuivalle pannulle.



Anna pannun olla ensin puoliteholla. Juustoista irtoaa nestettä ja se pitää haihduttaa pois ennen kuin ruskea pinta alkaa paistua. Käännä juustot ja paista toisellekin puolelle ruskea pinta. 


Nosta juustot salaattiannosten päälle ja viimeistele kastikkeella.


¡Buen provecho!

Kommentit