Pasta Bolognese



Vaikka bolognese-kastiketta yleisesti pidetään vähän lastenruokana, saa siitä todella herkullisen version aikuisempaankin makuun käyttämällä laadukkaita raaka-aineita. Tuhti lihakastike lämmittää pastan tai pizzan päälle aseteltuna viileinä syysiltoina ja sitä kannattaa kokkailla vähän reilumpi padallinen kerralla. Kastike vain paranee pakastuksen ja uudelleenlämmityksen myötä.


Bolognese-kastike (neljälle)

  • 500 g paistijauhelihaa
  • 2 makeaa sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 sellerinvartta
  • 800 g laadukasta tomaattimurskaa, esimerkiksi Mutti
  • Kuivattua oreganoa
  • Loraus oliiviöljyä
  • Ripaus sokeria
  • Suolaa ja pippuria
  • Pastaa neljälle sekä parmesaania ja tuoretta basilikaa viimeistelyyn.
Kuori ja pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit. Pilko myös selleri.


Kuullota ne kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä muutama minuutti niin, että sipuli alkaa pehmetä. 


Lisää jauheliha mukaan ja ruskista se.


Kaada tomaattimurska ja -pyre sekä hyppysellinen oreganoa mukaan ja anna seoksen hautua tunnin verran ilman kantta niin, että kastike hymyilee eli kiehuu hiljalleen.


Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla ja maista. Mikäli tomaatin terävyys tulee liiaksi läpi, lisää hyppysellinen sokeria. Anna kastikkeen hautua vielä muutama minuutti.

Keitä pasta ohjeen mukaan, nosta pari kauhallista bolognese-kastiketta sen päälle ja viimeistele parmesaanilla ja tuoreella basilikalla.


¡Buen provecho!

Kommentit