Vaikka bolognese-kastiketta yleisesti pidetään vähän lastenruokana, saa siitä todella herkullisen version aikuisempaankin makuun käyttämällä laadukkaita raaka-aineita. Tuhti lihakastike lämmittää pastan tai pizzan päälle aseteltuna viileinä syysiltoina ja sitä kannattaa kokkailla vähän reilumpi padallinen kerralla. Kastike vain paranee pakastuksen ja uudelleenlämmityksen myötä.
Bolognese-kastike (neljälle)
- 500 g paistijauhelihaa
- 2 makeaa sipulia
- 2 porkkanaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 sellerinvartta
- 800 g laadukasta tomaattimurskaa, esimerkiksi Mutti
- Kuivattua oreganoa
- Loraus oliiviöljyä
- Ripaus sokeria
- Suolaa ja pippuria
- Pastaa neljälle sekä parmesaania ja tuoretta basilikaa viimeistelyyn.
Kuullota ne kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä muutama minuutti niin, että sipuli alkaa pehmetä.
Lisää jauheliha mukaan ja ruskista se.
Kaada tomaattimurska ja -pyre sekä hyppysellinen oreganoa mukaan ja anna seoksen hautua tunnin verran ilman kantta niin, että kastike hymyilee eli kiehuu hiljalleen.
Keitä pasta ohjeen mukaan, nosta pari kauhallista bolognese-kastiketta sen päälle ja viimeistele parmesaanilla ja tuoreella basilikalla.
¡Buen provecho!
Kommentit
Lähetä kommentti