Kanasalaatti lime-aiolilla


Söimme tämän salaatin viime kesänä eräässä gastropubissa ja ihastuimme makuun. Lime-aioli sopii hyvin kanan kanssa ja kirpeä omena alkaa kivasti hapokkuutta tehden salaatista kevyen oloisen. Ruoka on myös nopea tehdä vaikkapa arki-iltana.

Kanasalaatti lime-aiolilla (neljälle)

  • N. 400 g kanan sisä- tai rintafileitä
  • N. 200 g savupekonia
  • 1 ruukku rapeaa salaattia, esimerkiksi jää- tai friseesalaatti
  • 4 tomaattia (tai rasiallinen kirsikkatomaatteja)
  • 2 kirpeää omenaa, esim. Granny Smith
  • Nippu tuoretta korianteria
  • 2 dl majoneesia
  • 1 lime
  • (1 rkl hunajaa)
  • Krutonkeja (tai pähkinöitä, jos haluat annoksesta gluteenittoman)
  • Suolaa ja pippuria

Tee ensin lime-aioli. Raasta limen kuori majoneesin sekaan. Purista myös limen mehu ja lisää pari ruokalusikallista hienoksi silputtua tuoretta korianteria. Sekoita ja maista. Mikäli haluat leikata kastikkeen happamuutta hieman, lisää hunajaa ja tarkista maku. Laita aioli jääkaappiin odottamaan.


Tee salaatista peti lautasille. Asettele kuutioidut tomaatit ja kuoritut sekä ohueksi viipaloidut omenat pedin päälle.

Paista pekonit pannulla rapeiksi ja laita paperin päälle jäähtymään.


Perhosta kanan fileet tarvittaessa auki ja paista ne pekonirasvassa kypsyksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna fileiden levätä leikkuulaudalla pari minuuttia.


Jos teet krutongit itse, paista ne tässä välissä pekonirasvassa.

Murusta pekoni ja ripottele se salaattipedin päälle krutonkien kera. Vinkki! Jos et halua käyttää krutonkeja ja haluat annoksesta gluteenittoman, voit korvata ne esimerkiksi pähkinöillä.


Viipaloi kanafileet sormen levyisiksi paloiksi ja nostele siivut lautasille. Viimeistele annokset lime-aiolilla.


¡Buen provecho!



Kommentit