Gluteenittomat keto-bagelit


Löysimme espanjalaisen keto-bloggarin Camilla Kostin Facebook-sivuilta bagelireseptin, joka on helppo tehdä, ja lopputulos on kuohkea ja hyvänmakuinen. Bakelit syntyvät tällä reseptillä puolessa tunnissa, joten aamiaispöytään saa tuoretta leipää aina kun haluaa. Tässä resepti suomeksi.

Gluteenittomat keto-bagelit (8 kpl)

  • 350 g juustoraastetta (käytimme 300 g mozzarella-provolone-sekoitusta onnistuneesti)
  • 170 g mantalijauhoja
  • 4 rkl ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl seesamin tai chian siemeniä
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. 

Sekoita juustoraaste ja ranskankerma muovikulhossa ja lämmitä mikrossa pari-kolme minuuttia, kunnes juusto on sulanut. 

Sekoita jauhot ja leivinjauhot toisessa kulhossa sekaisin ja kaada juuston päälle. Riko kananmuna mukaan ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Ripottele mantelijahoa taikinan pintaan, jos se tarttuu vaivatessa käsiin kiinni. 

Jaa taikina kahdeksaksi samankokoiseksi palloksi, pyöritä tangoksi ja pyöräytä donitsin muotoon leivinpaperilla suojatulle uunipellille. 

Ripottele siemenet bageleiden pintaan ja paista uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä muutama minuutti ennen leikkaamista auki. 


Jokaisessa bagelissa on vain 2 g hiilareita!

¡Buen provecho!

Kommentit