Kookos-titiya-letut kelaguen-kanatäytteellä



Guy Fierin isännöimä Diners, Drive-Ins and Dives (Ruokamatkalla USA:ssa) on yksi lempiohjelmistamme. Eräässä jaksossa hän pyörähti Guamilla, joka on Yhdysvaltojen lähimpänä Aasiaa oleva saari. Sieltä ruutuun valikoitui PDF671-niminen ravintola, jonka valikoimassa oli herkulliselta vaikuttava tititya-letun sisällä tarjoiltu kelaguen-kanasalaatti. Annos tarjoillaan kylmänä.

Päättimme ottaa asiasta selvää ja etsiä sopivan reseptin. Koska alkuperäisreseptissä käytettiin vaikeasti saatavaa makeaa kookoskermaa, etsimme sille vaihtoehdon, miten tavallisen tölkkikookosmaidon saa sopimaan tähän reseptiin.

Eiliseltä päivältä meillä oli jääkaappiin jäänyt ylimääräiseksi puolikas kana, joka oli kypsennetty tölkkipersemenetelmällä. Ylijäänyt kana on juuri sopiva raaka-aine tähän reseptiin.

Reseptin valmistaminen aloitetaan tekemällä kana-kelaguen pöydälle tekeytymään siksi aikaa, kunnes titiyat ovat valmiit.


Kana-kelaguen

  • Pienehkö kypsennetty broileri kokonaisena
  • 6 kevätsipulin vartta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1-2 chiliä siemenet poistettuna oman maun mukaan
  • Suolaa ja pippuria
Mikäli käytössä on valmiiksi kypsää broileria, niin kuin meillä sattui olemaan, niin sitä kannattaa käyttää, mutta parista kanan rintafileestä saa pannulla paistamalla yhtä hyvän lopputuloksen. Perusmausteet eli suola ja pippuri riittävät, mutta meillä oli myös Poppamiehen Cajun Lousiana Rubia mausteena. Ja helpolla pääsee pyörähtämällä kaupan grilliosastolla ja ostaa valmiiksi grillatun broilerin.

Leikkaa jäähtynyt broileri hyvin pieniksi paloiksi kulhoon.

Pilko kevänsipulit ja chili ohuiksi renkaiksi kanan joukkoon.

Purista sitruunan mehu joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita huolellisesti ja tarkista maku. Kun maut ovat balanssissa, laita seos jääkaappiin tekeytymään.


Kookos-tititya-letut

  • 400 g vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2,5 dl kookosmaitoa (tai 1 dl kookoskermaa ja 1,5 dl vettä)
  • 0,5 dl voisulaa
Sekoita kuiva-aineet keskenään esimerkiksi yleiskoneella tai käsin.

Sulata voi. Kaada kookosmaito vähän kerrallaan jauhojen sekaan seosta vaivaten. Kaada voisula mukaan myös ohuena nauhana, että se ehtii jäähtyä.

Kun taikina on vaivattu valmiiksi, jaa se noin 5 cm halkaisijaltaan oleviksi palloiksi. Kaulitse pallot ohuiksi pyöreiksi letuiksi jauhotetulla alustalla.




Lämmitä kuiva paistinpannu keskilämmöllä kuumaksi. Älä laita öljyä tai rasvaa. Paista lettua 4-5 minuuttia per puoli niin, että pinta muuttuu kauniin ruskeaksi.



Aseta kana-kelaguen-seosta letun päälle ja syö kuten pehmeä tortilla. 


¡Buen provecho!

Kommentit