Gluteenittomat ja tosirapeat siivet uunissa


Uunissa tehtyjen täydellisen rapeiden ja silti mehukkaiden siipien salaisuus on jauhotus ja oikea paistomenetelmä. Olemme hioneet tätä reseptiä ainakin 3-4 vuotta. Aloitimme aikoinaan jauhottamalla siivet normaalilla vehnäjauholla, mutta vajaa vuosi sitten keksimme, että maissitärkkelyksellä saadaan itse asiassa parempi ja rapeampi kuori! Tällä reseptillä tehtyjen siipien pinta rouskuu kunnolla. Silti liha on pehmeää irtoaa luusta.

Jauhotuksessa yksi tärkeä osa on maustaminen. Pelkkä maissi ja siipikastike jättävät täydellisen siipinautinnon hieman vajaaksi, joten jauhoihin kannattaa lisätä suolaa ja haluamaansa maustetta. Me käytämme tässä reseptissä Poppamiehen One-for-all-rubia, mutta jopa ihan tavallinen grillimaustekin antaa hyvän aromin. Tällöin tosin pitää muistaa, ettei lisää suolaa. One-for-all ei nimittäin sisällä suolaa lainkaan.

Aloitetaan siivistä, koska niiden kypsymisen aikana ehtii sekoittaa dipin ja leikata porkkanat ja sellerit.

Gluteenittomat tosirapeat siivet (neljälle)

  • 2 kg kokonaisia maustamattomia siipiä
  • 2 dl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
  • Mausteet (esim. grillimaustetta, savupaprikaa, All-for-one)


Ota uunipelti ulos, peitä uunipaperilla ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Tee jauhoseos syvälle lautaselle sekoittamalla maissitärkkelys ja mausteet keskenään. Mausteiden määrä on omasta mausta kiinni, mutta esimerkiksi tässä tapauksessa sekoitimme (puoliannokseen) 1 dl maissitärkkelystä, 2 rkl One-for-all-maustetta ja 2 tl Poppamiehen Vampyyrisuolaa.


Mikäli siivet ovat kokonaisia, kuten meillä oli, voit leikata ne nivelien kohdista erilleen, jolloin ne on helpompi syödä. Siiven kärkiä ei tarvita, koska niissä ei ole mitään syötävää. Ne voi pakastaa vaikka seuraavaa kertaa varten, kun tehdään kanalientä.



Jauhota siivet huolellisesti ympäriinsä ja nosta uunipaperin päälle. Älä ylitäytä peltiä, siipien ympärille pitää jäädä vähän tilaa, jotta niihin saadaan haluttu pinta.


Laita uuni kiertoilmalle, siivet uuniin ja ajastin 25 minuuttiin. Tällä välin voidaan tehdä dippikastike.


Valkosipulidippi porkkanoille ja sellereille (neljälle)

  • 300 g ranskankermaa (2 purkkia)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl savupaprikaa (picante-versio, jos haluat hieman tulisuutta)
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl suolaa


Kaada ranskankerma kulhoon ja purista valkosipulit sekaan. Lisää savupaprika, hunaja ja suola. Sekoita ja tarkista maku. Suolan ja hunajan avulla maku on helppo säätää mieleiseksi. Laita dippi jääkaappiin tekeytymään.


Kun siivet ovat olleet uunissa 25 minuuttia, ota pelti ulos. Tässä vaiheessa kaikki jauhotus ei ole vielä ehtinyt yhdistyä kanasta irtoavaan rasvaan, mutta alku on lupaava.


Käännä siivet.


Laita siivet takaisin uuniin samaan lämpötilaan kiertoilmalle vielä 20 minuutin ajaksi. Nyt on hyvä hetki kuoria ja pilkkoa porkkanat.


Kun 20 minuuttia on kulunut, nosta tosirapeat siivet ulos uunista.


Nosta ne erissä suureen kulhoon, jossa ne pystyy maustamaan haluamallasi siipikastikkeella. Pyöritä kastike huolellisesti joka puolelle.



Nosta siivet, porkkanat ja sellerit tarjoilulautaselle.


¡Buen provecho!

PS. Vaikka reseptissä viitataankin Poppamiehen tuotteisiin, emme tee heidän kanssaan kaupallista yhteistyötä. Satumme vain pitämään heidän mausteistaan.

Kommentit