torstai 3. tammikuuta 2019

Sous vide -pihviä salaattipedillä


Ostamme usein pihvilihan kokonaisina fileinä. Ei siksi, että kulutus olisi suurta, mutta hyvälaatuista naudan sisäfilettä on hankala saada. Espanjalainen sissari on usein raudan makuista ja riiputuskin on saattanut jäädä puolitiehen. Eräs ystävämme on onneksi ollut ravintola-alalla ja hakee aina tukusta vakuumipakattuja eteläamerikkalaisia pakastamattomia sisäfileitä ja kysyy samalla meiltäkin onko pihvitarpeita.

Kokonaisessa sisäfileessä on vain yksi ongelma: Mitä tehdä sille ohuelle hännälle? Se on pihviksi sellaisenaan liian pienikokoinen eikä sitä oikein soppalihaksikaan tohdi käyttää, koska kyseessä on kuitenkin fileen kaikista murein osa. Sitten mieleen muistui eräs kerta Barcelonassa, kun olimme Plaça Reialin laidalla syömässä illallista. Eräässä ravintolassa oli hyvin simppeli pihviannos: täydellisesti kypsennetty sisäfile oli halkaistu kahdeksi kiekoksi ja tarjoiltiin yksinkertaisesti rucola-pedillä parmesaanin kera. Pöydässä oli pippuria, oliiviöljyä ja sormisuolaa mausteeksi. Pihviannos oli kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan täydellinen!

Tästä inspiroituneina huitaisimme hännän vakuumiin valkosipulin ja timjamin kera ja sen jälkeen sous vide -hauteeseen kypsymään. Tämän pystyy toki kokkaamaan pannullakin, mutta kypsyyden saaminen oikein on haastavaa, koska file ohenee toisesta päästä.

Sous vide -pihviä salaattipedillä (kahdelle)

  • Vaaksan mittainen pätkä naudan sisäfileen ohuesta päästä
  • Valkosipulia
  • Tuoretta timjamia
  • 1 rkl voita
  • Rucolaa
  • Parmesaania
  • (Kirsikkatomaatteja)
  • (Parsaa)
  • Suolaa, pippuria ja oliiviöljyä


Vakumoi fileen häntä kokonaisena murskattujen valkosipuleiden ja timjamin kera. Kypsennä 55-asteisessa sous vide -hauteessa 1 tunti. Näin kypsyydeksi saadaan medium.
Fileen ollessa lähes tunnin hauteessa tee rucola-pedit valmiiksi. Meillä oli vanhaksi meneviä kirsikkatomaatteja ja parsoja, joten käytimme ne tässä annoksessa myös. Kypsensimme parsat ja tomaatit valkosipulivoissa.
Kun pihvi on kypsä, tee siihen pinnat tulikuumassa pannussa n. 30 sekuntia per puoli.


Leikkaa pihvi siivuiksi, asettele salaattipedille ja viimeistele suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja parmesaanilastuilla.
¡Buen provecho!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Täydelliset bourbon-ribsit uunissa tai grillissä

Meillä oli vuosi sitten häähumua ja tarjosimme häävieraillemme grilliruokaa ennen tärkeää päiväämme. Yksi ruoka tuntui maistuvan vierail...