Viskigraavattu lohi


Graavilohi on monen joulupöydän herkku, mutta uuden ulottuvuuden tälle perinneruoalle saa, kun marinointiin käyttää viskiä. Eikä mitä tahansa viskiä. Olemme testanneet marinointia usealla eri viskillä ja ehdottomasti paras lopputulos tulee 10-vuotiaasta Taliskerista. Sen perusmaku ei ole järjin savuinen, mutta siinä maistuu vahva pippuri lopussa. Ehkäpä juuri siitä syystä se sopii kalan marinointiin niin erinomaisen hyvin.

Viskigraavattu lohi


  • 200 g lohta
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl merisuolaa
  • 1 tl kuivattua tilliä (tai tuoreita oksia, jos on)
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 4 rkl Talisker-viskiä


Ota pieni pakastuspussi, johon lohi juuri ja juuri mahtuu. Tee marinointiliemi suoraan pussiin sekoittamalla sokeri, suola, valkopippuri, tilli ja viski hyvin sekaisin.

Poista lohesta nahka ja ruodot, laita se pussiin ja sulje pussi tiiviisti. Laita pussi jääkaappiin mahdollisimman kylmään kohtaan tai 0-astekaappiin yön yli tai mieluiten jopa vuorokaudeksi. Kääntele pussia välillä, että lohi graavautuu tasaisesti.

Lohi muuttuu graavauksen aikana hieman kovaksi, joten siitä on helppo leikata terävällä veitsellä ohuita siivuja. Tarjoile esimerkiksi ruis- tai saaristolaisleivän ja tuorejuuston kera.


¡Buen provecho!

Kommentit