Rapupasta salviavoilla


Teimme viime viikonloppuna vanhan suosikkimme, rapupastan salviavoilla, joka on jäänyt vähän unohduksiin. Tomaattiset kastikkeet ovat niin hyviä, että nämä hieman erikoisemman makuyhdistelmät jäävät monesti taka-alalle, vaikka ne ovat todella hyviä myös.

Salvia on jännä yrtti, joka antaa erinomaisen maun voihin ja samalla lehdestä paahtuu upean rapea pieni lisäke annokseen, kunhan tietää, mitä tekee. No, tässä reseptissä, jonka olemme tuunanneet oman näköiseksemme, syntyy tuloksena sekä salviavoikastike että rapeat salvian lehdet.


Rapupasta (neljälle)

  • 24 kypsentämätöntä isoa katkarapua
  • Rasiallinen kirsikkatomaatteja, n. 5 kpl per syöjä
  • Pussillinen tuoretta pinaattia
  • Haluamaasi pastaa neljälle, tässä tagliatelleä
  • Puska tuoretta salviaa, noin 5 lehteä per syöjä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 3 rkl voita
  • 1 sitruuna
  • 1 chili
  • Oliiviöljyä
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • Suolaa ja pippuria

Kuori katkaravut jääveteeen, jotta ne pysyvät tuoreina paistoon asti. 



Laita pastavesi kiehumaan. Lisää veteen hieman suolaa ja oliiviöljyä.

Kuori ja pilko valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Pilko kevätsipuli (myös vihreää osaa) sekä chili ohuiksi renkaiksi. Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi.


Suomessa pinaatti usein ryöpätään ennen käyttöä, mutta Espanjassa se käytetään sellaisenaan. Jos haluat tehdä ryöppäyksen, tässä kohden on hyvä hetki tehdä se (=heitä pinaatti kiehuvaan veteeen minuutiksi ja nosta pois). Me emme pinaattia ryöppää ja olemme edelleen hengissä...

Laita 1 ruokalusikallinen voita ja loraus oliiviöljyä pannulle. Kun voi alkaa kuplia, laita salvianlehdet pannulle ruskistumaan n. minuutiksi. Käännä, odota toinen minuutti ja nosta lehdet pois talosupaperin päälle, joka imee ylimääräisen öljyn pois.




Laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan. 

Lisää salviavoipannulle mukaan valkosipuli, chili sekä ravut. Kuivaa ja paista katkaravut salviavoissa parisen minuuttia niin, että ne muuttuvat ravunpunaisiksi. Siirrä pannun sisältö pohjalle jäänyttä salviavoita lukuunottamatta sivuun erilliselle lautaselle odottamaan.


Lisää 2 ruokalusikallista voita, loraus öljyä ja pinaatinlehdet pannulle. Kääntele niin, että lämmin voi alkaa supistaa pinaattia ja lisää halkaistut kirsikkatomaatit sekä kevätsipuli. Kun tomaatit alkavat rutistua ja pinaatti on mennyt kasaan, lisää katkaravut, valko- ja kevätsipuli sekä valutettu pasta pannulle.




Mausta suolalla ja pippurilla ja puristamalla sitruunan mehu päälle. Kääntele seos varovasti pastakauhalla sekaisin ja nosta lautasille. Viimeistele salvianlehdillä ja raastetulla parmesaanilla.


!Buen provecho!


Kommentit