Tapaksilla Almuñécarissa



Teemme aina silloin tällöin viikonloppuretkiä lähistön kyliin niin, että otamme edullisen majoituksen 1-2 yöksi ja tutustumme paikkaan ja paikallisiin ruokiin. Viime viikonloppuna kohteeksi valikoitui Granadan maakunnan puolella olevan rantakylä Almuñécar. Se on reilun tunnin ajomatkan päässä Fuengirolasta.



Málagan provinssissa tapaksien automaattinen saaminen juoman kylkeen on melko harvinaista. Toki löytyy yksittäisiä baareja, jotka tätä erikoisuutta harrastavat, mutta samanlaista tapaskulttuuria kuin esimerkiksi Granadassa tai Córdobassa ei Málagan seudulla ole. Ja nekin vähät mitä tarjotaan ovat yleensä perunalastuja ja oliiveja.

Tiesimme toki odottaa kylkijäisiä oluen ja viinin kera, mutta niiden runsaus ja laatu yllätti täysin! Ohessa muutama kuva, jotka selventävät asiaa. Joka kuvassa on siis kahden juoman kera saadut tapakset, joista ei erillista hintaa veloiteta. Juomat olivat varsin normaalihintaisia rantakohteelle, pari-kolme euroa per olut tai viini.

Almuñécarissa varsinkin vanhan kaupungin puoli on täynnä pieniä aukioita, joita baarit ja ravintolat reunustavat. Kaikki alla olevat kuvat ovat näiden aukioiden baareista.

Juustolla ja kinkulla täytettyjä slidereita manchego-juustosiivujen ja oliivien kera.

Friteerattua turskaa ja salaattia.

Todella pehmeät ja hyvänmakuiset lihapullat.

Runsaat jamón-levät, valkosipulissa ja oliiviöljyssä marinoituja tomaatteja sekä oliiveja.

Pulpo a la Gallega eli savupaprikalla ja oliiviöljyllä maustettua mustekalaa ja perunoita.

Kahden tortilla-lätyn väliin lämmitettyä juustoa ja keittokinkkua sekä ohuita ranskalaisia.

Uunissa lämmitettyä chorizo-makkaraa.

Juustolajitelma manchegoa ja pehmeää vuodenjuustoa sekä hilloketta.

Tässä kylässä ei olisi pakko käydä missään erikseen syömässä, jos vain olut ja viini maistuu. Itse asiassa tilasimme ainoastaan jutun aloituskuvan leikkelajitelman – muuten päivän ruoka-annokset tuli nautittua juotavien yhteydessä, koska tapakset olivat niin kookkaita ja täyttäviä.


Kommentit