tiistai 14. elokuuta 2018

Valkosuklainen panna cotta


Panna cotta on italialainen jälkiruoka, joka tarjoillaan usein marjojen, karamellin, hedelmien tai suklaakastikkeen kera. Mutta jos lisätään valkosuklaa suoraan panna cottaan ja tarjoillaan marjat päällä, saadaan kummatkin – sekä suklaa että marjat!

Tämä kylmänä tarjottava herkku on loistava kesäpäivän jälkiruoka eikä lainkaan niin tuhti kuin mitä raaka-aineluettlosta voisi päätellä. Kirpeä sitruunalikööri antaa piristävän puraisun pehmeän suklaiseen panna cottaan.

Marinoidut marjat

  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2,5 rkl sitruunaliköriä
  • 1 rkl murskattua viherpippuria
  • 100 g mustikoita
  • 100 g mansikoita
Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää sitruunalikööri ja viherpippuri. Sekoita ja anna seoksen jäähtyä. 

Lisää pilkotut marjat seokseen ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.



Valkosuklainen panna cotta (neljälle)

  • 3 liivatelehteä
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 dl maitoa
  • 3 dl ruokakermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 vanilijatanko
  • 6 digestive-keksiä
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl sitruunalikööriä
  • mintunlehtiä
Liota liivatelehdet ohjeen mukaan – yleensä 5 minuuttia kylmässä vedessä. 

Murskaa keksit murusiksi kulhossa.




Sulata voi kattilassa ja kaada se kulhoon keksimurujen päälle. Sekoita hyvin. Annostele keksimuru isojen viinilasien pohjalle ja paina tiiviiksi kerrokseksi. 



Kaada kerma ja maito kattilaan sekä lisää kanelitanko ja vanilijatangon siemenet sekaan. Voit laittaa myös vanilijatangon kattilaan siemenien poiston jälkeen. Kiehauta seos ja lisää valkosuklaapalat ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri ja suklaa ovat sulaneet. Poista kaneli- ja vanilijatangot.



Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja lisää ne kuumaan kermaseokseen. Kun liivatteet ovat sulaneet, kaada kerma tasaiseksi kerrokseksi viinilaseihin murupohjan päälle. Laita viinilasit jääkaappiin neljäksi tunniksi asettumaan.

Kun panna cotta on jähmettynyt jääkaapissa, lisää marinoidut marjat pinnalle ja viimeistele mintunlehdillä sekä tilkalla sitruunalikööriä juuri ennen tarjoilua.




¡Buen provecho!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Täydelliset bourbon-ribsit uunissa tai grillissä

Meillä oli vuosi sitten häähumua ja tarjosimme häävieraillemme grilliruokaa ennen tärkeää päiväämme. Yksi ruoka tuntui maistuvan vierail...